Villa Nickerie

Bezienswaardigheden Nickerie

Home
Inrichting villa&vakantiewoningen
Foto's
Overige foto's
Bezienswaardigheden Nickerie
Prijzen
Dhr. V. Ameerun

 
Nickerie Great Place To Visit

ZEEDIJK:

Zeedijk is gelegen aan de monding van de Corantijnrivier met aan de overkant Guyana. Tijdens de zonsondergang kunt u genieten van de mooie zonsondergang. In onderstaande afbeelding ziet u een hindoe tempel. Verder vindt u op Zeedijk diverse eetkraampjes waar u lekker kunt genieten van diverse hapjes. Op Zeedijk vinden er ook race wedstrijden plaats.

zeedijknickerie.jpg

 
 
BIGIPAN:

Bigipan ligt in het kustgebied van Suriname in de districten Nickerie en Coronie. Met de boot kunt u het gebied verkennen. Dit gebied is uiterst geschikt voor het bewonderen van kleurrijke vogels en voor de visliefhebbers. Zo vindt u hier een groot aantal beroepsvissers die met hun netten vanuit op palen staande kampjes voor de visvangst zorgen. U merkt dat Bigipan een bijzonder interessant gebied is voor iedereen. Kortom Bigipan is een leuke trip voor iedere vakantieganger.

bigipan.jpg

 

Blanche Marie Vallen:

Breng een bezoek aan de gigantische en adembenemende "Blanche Marie Vallen". Vergeet niet uw zwemkleding mee te nemen! Voorts is het raadzaam wat drinken en versnaperingen mee te nemen, want u zal er zeker enige tijd verblijven, en genieten van de prachtige natuur.

blanchemarie.jpg

GUYANA:

Mocht u voor een langer verblijf in Nickerie vertoeven, dan is Guyana een absolute aanrader. Vanuit Zeedijk vertrekken er snelle boten naar Springland voor maar liefst € 5 p.p. Vanuit Springland rijden er bussen naar de Guyanese hoofdstad Georgetown. Belangrijk: u heeft een tourist Multiple visum nodig. Dit kunt u alvast bij uw visumaanvraag vanuit Nederland bij de ambassade aanvragen.

guyana.jpg

 
 
Bezoek aan een rijstfabriek:

Een zeer leerzame en leuke ervaring die u kunt opdoen, is om een bezoek te brengen aan één van de vele rijstfabrieken in Nickerie. Een bezoek aan een rijstfabriek laat u zien op welke wijze de padie wordt bewerkt tot het eindproduct rijst.


Banenplantage:

Bij een bezoek aan de bananenplantage krijgt u een uitgebreide uitleg en een leerzame rondleiding van een gids met jarenlange ervaring binnen de bananenplantage. Hiervoor dient u wel eerst een afspraak te maken.


Dierentuin:

De dierentuin is klein doch best interessant, daar er uitsluitend dieren zijn die in Suriname voorkomen.

rijstfabriek.jpg

De markt in Nickerie:

Indien u met de bus naar Nickerie gaat dan is de eindstop op de ‘markt’. Indien u met eigen vervoer gaat naar Nickerie dan is het zeker een aanrader om bij uw aankomst de markt te bezoeken. Op de markt kunt u terecht voor vers fruit, groenten, vis, kortom er is van alles te vinden en het is een gezellige en knusse markt en zeer zeker de moeite waard om een bezoek te brengen.

nickeriemarkt.jpg

 
Lekker zwemmen:
 
Tijdens uw verblijf in Nickerie kunt u indien u dit wenst, gebruik maken van het zwembad bij Dorien. Voor ongeveer 5 SRD kunt u daar gezellig zwemmen, lekker drinken en ook heerlijk genieten van de zee aan de achterzijde van het zwembad.

zwemmen2.jpg